Joka talvi kaipaamme kevättä ja odotamme, että ensimmäiset sipulikasvit nousevat esiin. Tuntuukin miltei ihmeeltä, että maahan syksyllä laitetuista elottomilta näyttäneistä nyyteistä versoo niin kukoistavaa elämää. Pieneen pakettiin mahtuu häikäisevän mahtavaa kukkaloistoa!

Nykyisin on saatavilla uskomaton määrä sipuleita ja mukuloita. Tuntuu, että valikoimat laajenevat vuosi vuodelta.
Pohjolan ankara talvi viestii luottamaan tavallisimpiin sipulikasveihin kuten tulppaaneihin, narsisseihin, sahrameihin ja sinililjoihin. Näiden sipulit istutetaan useimmiten syksyllä, jolloin ne kukkivat varhaisesta keväästä jonkin matkaa kesän puolelle. Kaikkein aikaisempia ovat maaliskuussa heräävät herkät ja kauniit lumikellot.

20190507_132228

Värit ja sommittelu

Korkeita sipulikasveja kuten tulppaaneja, narsisseja ja laukkoja voi käyttää monella tavalla, sekä hajallaan perennapenkissä että ryhmiksi kerättyinä, jolloin niistä syntyy dramaattinen väriläikkä.

20190611_135225

Varmimmin pääsee harmoniseen tulokseen istuttamalla sipuleita, joiden kukkien värit pysyvät tietyssä väriskaalassa.
Onnistumisen takaa myös se, että sipulikukkien värit sointuvat puutarhan muihin kasveihin.
Joihinkin sipulikukkiin mieltyy ensi silmäyksellä ja niitä on yksinkertaisesti saatava. Tämä kertoo vahvasti siitä, että puutarha on intohimojemme kohde ja tunteita on hyvä kuunnella.

20210316_085444

Liljatulppaanit ovat nimensä mukaisesti liljan muotoisia. Sirot ja korkeat liljatulppaanit viihtyvät aurinkoisella sekä puolivarjoisella paikalla.

Kaunis tulppaanikimppu on kattauksen keskipiste. Tunnelma on ajattoman rajaton, kun tuunaat vaikkapa puusta tai kankaasta itse tehdyt ikitulppaanit, niissä vain mielikuvitus on rajana, jos sekään 🙂

Tiedän mikä on tehtäväni,
tiedän miksi olen täällä:
Rakastaakseni elämääni
täydesti.

20210316_085400

Syysterveisin,

Pia Puutarhuri